מאת הדר נבון וצופיה שטייר
לאחרונה, סוערות הרוחות סביב נושא המחסור במגנזיום במים מותפלים. התקשורת והאינטרנט, כמיטב המסורת, חוגגות על הפחד שלנו מפני תמותה ורבים מאתנו חוששים מפני השפעת המים המותפלים על בריאותנו.
החלטנו לשים את הפופוליזם בצד ולספר לכם כמה עובדות מעניינות –
מגנזיום הוא אכן מינרל חשוב ביותר לבריאות שלנו. הוא שותף כקו-פקטור של יותר מ-300 אנזימים בגוף ומשמעותי לבריאות השרירים והעצבים, לאיזון לחץ הדם ורמות הסוכר בדם, הוא נחוץ ליצירת ה-DNA וה-RNA וליצירת אנרגיה בגוף. מגנזיום מסייע בטיפול במיגרנות, עצירות, כאבי מחזור והוא מרפה שרירים עוצמתי.
הקצובה היומית המומלצת של מגנזיום נעה בין 300-400 מ״ג ביום. לצורך השוואה, ליטר מים מינרלים בישראל מכיל בין 18 ל-28 מ״ג מגנזיום (חברות ״עין-גדי״, ״מי-עדן״ ו-״נביעות״). ליטר מים של חברת San Benedetto המגיעים מהרי האלפים, שוברת את השיא עם 30.8 מ״ג מגנזיום לליטר. למעשה, שתיית מים מספקת לרובנו פחות מעשירית מכמות המגנזיום המומלצת ליום. ואם לומר את האמת, כמה מאתנו שותים יותר מליטר מים ביום?
נכון, מגנזיום הוא קריטי לבריאות מיטבית אבל העניין הוא שכמות ואיכות המים שצרכתם עד היום, לא היוו מקור כזה עשיר למגנזיום, בהשוואה למזונות צמחיים. ואולי הבעיה היא לא כמות המגנזיום במים אלא העובדה שגם כך רובנו לא שותים מהם מספיק ולא צורכים מספיק מזונות צמחיים.
אם אתם חוששים ממחסור, תוכלו להגיע לכמות המגנזיום המומלצת, בקלות, על-ידי העשרת התזונה שלכם בשייקים בריאים וצריכה נאותה של מזונות מהצומח. בכל מקרה, צריכת מים מינרלים פחות מומלצת בגלל הבקבוקים העשויים מפלסטיק.
ארטישוק אחד יעשיר אתכם ב-50 מ״ג מגנזיום, חופן אגוזי-מלך יעשיר את גופכם ב-80 מ״ג, בננה בינונית- 32 מ״ג ואם תוסיפו לה גם שני תמרי מג׳הול, תקבלו עוד כ-30 מ״ג מגנזיום.
פתאום המחסור במגנזיום במים נשמע פחות מאיים, נכון?